Пет година блога

GodineБлог „Историја у учионици“ настао је сада већ 2011. године, 6. фебруара. Испрва је био замишљен као блог који ће бити коришћен искључиво у настави историје у школи у којој радим. Заправо, замишљен је као начин да ученици наставе са учењем историје и после часова и изван зидина школе. Настао је по угледу на тада постојеће сајтове и блогове колега. Нажалост, због ситуације у школи и личних неких размирица са тадашњом Управом, о чему не желим да пишем ни да се сећам, првобитна идеја је убрзо напуштена. Инструирани напади довели су чак и до моје вишемесечне преписке са Повереником Владе Републике Србије. Из тих разлога, док цео случај нисам истерао на чистац, блог је био закључан 3 месеца. Након ових првобитних проблема и тематика блога је измењена па је он био фокусиран на општа питања из историје у наредне две године.

Препознајући потребе ученика, али и тешкоће са којима се суочавају припремајући се за такмичења из историје и тематика блога је потпуно измењена почетком 2014. године. Објављивањем скрипти, припремних и такмичарских тестова из предходних година блог је доживео прави бум и својеврсну ренесансу са готово дуплираном посетом у поменутој години. Од тог времена тенденција блога и фокусираност је остала иста уз сталне покушаје да се ова интернет страна редовно ажурира и употпуњује. Томе дају велику помоћ и колеге и ученици из целе Србије који шаљу недостајуће тестове за објављивање.

Po mesecimaДо данас је објављено 262 чланка, а укупна посећеност закључно са 5. фебруаром 2016. године износи близу 1.127.000 прегледа, односно 253.632 посетиоца. Највећа посета у једном дану је забележена пред Општинско такмичење 2014. године и износила је невероватних 17.246 прегледа. Највећа посећеност је забележена 2014. године (406.325 прегледа), а као најпопуларнији месеци су они који претходе такмичењима и у времену одржавања такмичења (март-288.668; фебруар-167.678; април-166.626 прегледа).

Упућујем захвалност свима који посећују ову интернет страну и дају конкретне коментаре што ће довести до, надам се, побољшања самог блога. Живи били на многаја љета.

Дамир С. Живковић, администратор блога

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s