ИЗВЕШТАЈ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ИСТОРИЈЕ (17. март 2012.)

Организатор овогодишњег Општинског такмичења из историје, одржаног 17. марта 2012. године, била је ОШ „Радомир Лазић“ из Азање.

За овогодишње такмичење, школске 2011/2012. године, био је пријављен 81 ученик, а самом такмичењу и решавању тестова приступило је 77 ученика (5. разред-25 ученика, 6. разред-27 ученика, 7. разред-16 ученика, 8. разред-9 ученика).

Учешће су узеле све основне школе са територије општине Смедеревска Паланка и сви предметни наставници историје.

Такмичење, као и процес прегледања тестова, је протекло у најбољем реду и без проблема. На основу прегледаних тестова и изрангираних ученика на Окружно такмичење, које ће бити одржано 21. априла 2012. године, се пласирало 22 ученика са територије општине Смедеревска Паланка (5. разред-6 ученика, 6. разред-6 ученика, 7. разред-4 ученика, 8. разред-6 ученика).

Општи је утисак свих наставника да су такмичарски тестови ове школске године били тешки, обзиром на узраст ученика, нарочито за 5. и 6. разред, док су тестови за 7. и 8. разред били коректне тежине.

Узимајући у обзир све такмичарске тестове просечна тачност истих је 62,75 %.

Што се тиче ученика азањске школе, на Окружно такмичење пласирало се 8 ученика, по 2 из свих разреда. То су: Андријана Јелић и Филип Громовић (5. разред), Катарина Мратинковић и Тамара Радисављевић (6. разред), Стефан Арсенијевић и Срђан Поповић (7. разред), Тијана Кузмић и Милица Милошевић (8. разред). Учествовали су још и: Александра Машић, Тијана Пантић, Милан Милошевић, Милан Батинић, Невена Аврамовић, Немања Талијан и Валентина Даниловић.

Два највреднија резултата на такмичењу јесу резултати Тијане Кузмић (98,25 %) и Катарине Мратинковић (95,24 %).

ТЕСТОВИ И КЉУЧ:

5. разред

6. разред

7. разред

8. разред

Окружно такмичење биће одржано 21. априла 2012. године, а градиву из уџбеника додају се и збирке историјских извора за сваки разред понаособ.

Advertisements

2 Comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s